tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz
rpn_2016_12_01_v350Objednat toto číslo               PŘEDPLATNÉ               Archiv vydání               E-verze časopisů

Umění učinit správné rozhodnutí…

Vždy jsem obdivovala lidi, kteří se uměli a umějí rychle i (minimálně na první pohled) správně rozhodnout, ALE především už zpětně nepochybovat, donekonečna své rozhodnutí nezvažovat a nelitovat, co mohlo být jinak a lépe. Snažím se to od nich naučit – a musím říct, že je to pořádná fuška. A k dnešnímu dni také přiznávám, že to asi bude celoživotní záležitost. Většinou, když už se zdá, že věci jsou jakžtakž „pod kontrolou“, něco se najednou jakoby náhodou vynoří ze zcela nečekaného „místa“ a zase jsem v rozpacích a věci nejsou pod mou taktovkou, ale pod tlakem situace a rozhodujícího okamžiku. Na odlehčení však musím také dodat, že kromě vážných a mnohdy přímo až závažných situací mě nerozhodnost umí vysílit například i v oddělení s bytovým textilem před povlečením na obývákové polštářky. Naštěstí v této situaci už umím zvážit „rizika“. TO jsem se už naučila!
Každopádně, samotné rozhodnutí, a tedy i vyřešení problému – ač mnohdy ne to „ideální“, dalo by se říci, že i to nesprávné (i když vždy také záleží na úhlu pohledu, a ten se časem také mění) – je uvolňující a dává možnost se posouvat dál. A k čemu se to tu vlastně myšlenkami posouvám a proplétám já? Ke konci roku – k bilancování, k novoročním předsevzetím a k pozitivnímu nastartování.
Takže zažeňte chmury a lítost nad ne zrovna zdařilými rozhodnutími a s radostí se pusťte do nových plánů a nápadů! Já vám k tomu přeji krásné prožití vánočních svátků a do nového roku sílu a odvahu umět se bez velkých pochybností rozhodnout a vychutnat si co nejvíce momentů – i těch, které strávíte s našimi prima nápady.
A propos, když jsme už byli u těch polštářků, jeden skvělý nápad pro vás mám – zimní dekor s podrobným návodem, jak na to. Věřím, že potěší a v těchto chladivých dnech zahřeje!

Monika Šestinová

 

 

Stavba
■ Rekonstrukce bytu
■ Renovační malíšké náčiní
■ Extra tipy Receptů

Zahrada a dvůr
■ Granátové jablko
■ Prosinec a leden v zahradě
■ Zahradní odpovědna
■ Lunární kalendář 2017
■ Celoroční kalendář výsadby
■ Plánujeme zahradu: Zahrada jako pobytový prostor

■ Jak předejít zimním škodám?
■ Zahradní rádce v lednu
■ Jak přikrmovat ptáky
■ Pískovcové schody a cesty

Zdraví
■ Med a jeho využití
■ Kadeřávek – král zimní zeleniny
■ Infrasauna v domě, lékař v domě

Jídlo
■ Sváteční snídaně

Interiér a dekorace
■ Fara drobností a vzpomínek
■ Polštáře s motivem zimy
■ Stolek pod stromek
■ Malované ozdoby
■ Vybíráme stromek
■ Kvetoucí domov: Proč nekvetou?
■ Parožnatka múže rust I v koupelně
■ Zimní péče o palmy

Relax
■ Rébusy a křížovka

rpn_2016_12_01_s940

rpn_2016_12-01_dvojstrana_01

rpn_2016_12-01_dvojstrana_02

rpn_2016_12-01_dvojstrana_03

rpn_2016_12-01_dvojstrana_04

rpn_2016_12-01_dvojstrana_05

rpn_2016_12-01_dvojstrana_06