tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz
home_2016_11_12_v350Objednat toto číslo               PŘEDPLATNÉ               Archiv vydání               E-verze časopisů

Vánoce 2016. 100% HateFree.

Nevím, jak vy, ale já mám Vánoce rád. I když jsou jaké jsou a milovníkům designu a dobrého vkusu moc nepřejí: nakonec klišé a kýč k Vánocům tak nějak patří. Jen tomu neříkáme klišé, ale tradice. Tak třeba zdobení stromku: i když se nám konečně po letech povedlo najít opravdu estetické vánoční ozdoby a držíme se trendů, stejně se neubráníme, abychom si na větvičku nepověsili oblíbený kousek z dětství… Vyzkoušíme deset nových receptů, ale stejně se nejvíc zapráší po dobrotách upečených podle návodu uchovávaném na zažloutlém kousku papíru po babičce. Milionkrát se zapřísaháme, že letos nebudeme jančit s úklidem, ale pak o zlaté neděli gruntujeme jak zběsilí. Tři oříšky pro Popelku známe zpaměti odpředu odzadu, ale podíváme se znovu, protože TO JSOU TY PRAVÉ VÁNOCE…
Pokud se náhodou rozhodnete jednou tradice porušit a oslavíte Vánoce třeba na pláži v Karibiku, stejně se za rok zase vrátíte: k bramborovému salátu, k Mrazíkovi, k oplatkám, k rodině. Původní duchovní rozměr Vánoc nám možná uniká, to nejdůležitější snad ale zůstává: pocit pospolitosti a vzájemnosti.
I my tradičně připravujeme vánoční číslo časopisu a myslíme nejen na naše nejbližší, ale i na vás, celou čtenářskou rodinu. Snad se vám letos trefíme do představ i přání (i když já třeba už několik let marně sháním místo kapra kambalu, která by dokázala plavat i v plochém sprchovém koutě…) a přispějeme k tomu, že si letošní Vánoce opravdu užijete. Nakonec možná i proto jsou Vánoce tak hezké – když se se sklenkou oblíbeného nápoje a břichem plným dobrot posadíme k Lásce nebeské (já teda dávám přednost prvnímu dílu Smrtonosné pasti) a podíváme se zpětně na tu horu překážek, kterou jsme museli překonat (nehledě na to, že jsme si ji na podzim sami postavili), dostaví se pocit uvolnění a pohody. Že jsme to zase zvládli. Tak ať se vám daří. A hodně zdraví.

Příjemné čtení

Matej Šišolák

P. S. Na toto místo již tradičně patří i poděkování všem kolegyním z redakce, produkce, grafičkám, korektorkám i obchodnímu oddělení a distribuci, jejichž jména přeskakujete vedle v tiráži. A v neposlední řadě taky vám, milí čtenáři. Na dočtenou v roce 2017!

 

 

Bydlení
■ Designblok 2016: osmnáctiny v nejlepší formě
■ Nejinspirativnější rok 2016
■ N1
■ Pomáháme mladým lidem vkročit do života
■ Žlutě pulzující byt
■ Tři nápady jak zabalit radost
■ Přišli jsme, viděli jsme, vařili jsme…
■ Na návštěvě v první republice
■ Ruční výroba, severský styl a folklor
■ Vánoce v přírodních tónech
■ Plná lásky
■ Ostrý obraz a dobrý zvuk
■ Designoví pomocníci
■ Moderní dům za rozumné peníze

Stavba
■ Kvádr ze dřeva
■ Jak na beton – 9. díl

■ Topíme. Správně?
■ Skryté nástrahy moderních oken
■ Dostatek místa pro život i koníčky

Zahrada
■ Pro milovníky přírodního zahradničení
■ Až opadá listí a napadne sníh
■ Už zase padá sníh
■ Když panuje zima

home_2016_11_12_s940

home_2016_11_12_dvojstrana_01

home_2016_11_12_dvojstrana_02

home_2016_11_12_dvojstrana_03

home_2016_11_12_dvojstrana_04

home_2016_11_12_dvojstrana_05

home_2016_11_12_dvojstrana_06