tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz

RPN_2015_07-08_350px

Objednat toto číslo               PŘEDPLATNÉ               Archiv vydání               E-verze časopisů

 

Každoročně, v době stěhování pavouků do bytů, bojuji s manželem o jejich záchranu. Zatímco on je přesvědčený, že u nás nemají co hledat, já se raduji z jejich přítomnosti. Dříve jen během zimních měsíců, dnes mám pocit, že přechodné bydlení máme u nich my 🙂 . Defenestrovat pavouky se nevyplatí. Vrátí se druhým oknem zpět i s dalšími posilami. A tak se s nimi naučil žít i můj manžel. Sice s odporem, jehož velikost je přímo úměrná velikosti pavouka, ale přece. Jejich přínos pro naši domácnost je neopomenutelný – nejsou podnájemníky v pravém slova smyslu, ale nálety krvelačného a nervy zkoušejícího hmyzu jejich pavučinovým sítem neprojdou. Vzhled sice není kdovíco, ale totéž si mohou oni říct o nás 🙂 . Stejně to platí i v zahradě. Ideální situace nastane, když se příroda o jistou část škůdců postará sama. Rozlišujte proto mezi těmi, kteří pomáhají, a těmi, kteří škodí. Pokud svou nedbalostí zničíte nebo vyženete škůdce škůdců, škůdci budou mít zjednodušenou cestu sníst a zničit vše, o co jste se snažili. Prolistujte proto naše stránky a zjistěte, co platí na nejčastější škůdce v zahradě a hurá s nimi do boje.
Já se s vámi tímto číslem jako dočasná šéfredaktorka loučím, ta nová – Hanka Saitzová je už na obzoru a věřím, že si časopis, naše kolegy redaktory, celý skvělý tým lidí, s nimiž Recepty vytváříme, oblíbí stejně jako já. Děkuji, že jsem mohla být toho součástí.

PS: Těch pavouků nemáme plný byt, jen asi tak šest pavoučích stálic a sem tam nějaký chvilkový přivandrovalec, který se zastaví na kus řeči.

Lucia

 

 

 

Rozhovor
■ Maroš Kramár

Zahrada a dvůr
■ Květy měsíce
■ Nenechte plevele vysemenit
■ Škůdci na ovocných stromech
■ Lunární kalendář
■ Zahradní poradna
■ Lucerna z vrbových větví
■ Nádobové rostliny potřebují vaši pomoc
■ Okurková sezóna

■ Test: Elektrické motyčky
■ Sečení vysoké trávy

Interiér a dekorace
■ Proměna koupelny a toalety
■ Originální obaly na fotoalba
■ Psací a hrací stolek

Jídlo
■ Léto na talíři

Zdraví
■ Osvěžující zdravé limonády

■ Zdravé houby ze zahrady

Stavba
■ Extra tipy Receptů
■ Seriál: Rekonstrukce střechy
■ Úplně nový balkón
■ Seriál: Rekonstrukce terasy

Relax
■ Tajenky a křížovka

 

« z 2 »