tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz
Objednat toto číslo               PŘEDPLATNÉ               Archiv vydání               E-verze časopisů

 

Vždycky, když vyběhnu vyvenčit naše psy (tedy máme sice jen jednoho, ale později vysvětlím), najednou se zcela uvolním a „zpozitivním“. Je pro to jeden výraz: že pookřeji, jen to zní trošku sentimentálně. Ale v podstatě to daný stav přesně vystihuje. A není to jen tím vzduchem a prostorem. Je neuvěřitelné, a jistě to i mnozí z vás dobře znají, jak se ty naše psí kámošky a kámoši venku rozdovádějí. Běhají, ňuchají, slídí, štěkají – prostě mají radost ze života. A přitom jde o úplně obyčejnou procházku, i když v poli za naší příměstskou vesničkou. A co je na tom nejkrásnější? Že ta radost je nakažlivá. Samozřejmě, že si občas zahraji i na důležitou šéfovou, ale nakonec jim i tak vždy dopřeji dostatek volnosti na dovádění… Je to tak! Všichni se potřebujeme vydovádět. Někdo při sportu, někdo při uklízení (no jo, mám jednu dobrou kámošku, která si to náramně užívá), někdo na cestách a někdo v zahradě a doma při kutilských pracích.
Takže s radostí vám oznamuji, že pomalu, ale jistě už startuje nová zahrádkářská sezona. Abyste si ji užili co nejlépe, musíte se dobře nachystat a zahradní dovádění náležitě naplánovat. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak zorganizovat či přeorganizovat výsadbu, co kam zasadit a přesadit, jakou odrůdu rajčat a paprik vybrat, a ještě mnoho dalšího… Zkrátka, čeká nás toho mnoho – takže se budete mít při čem vydovádět. ☺

Monika Šestinová

PS: A toho druhého pejska si „půjčuji“ od sousedů – už mě vybavili i klíči. Oni na svou fenku při třech dětech nemají čas a pro mou hluchou fešandu je to skvělá společnice. Něco jako vodicí pes. A navíc slyšící a nesmírně činorodý.

 

 

Stavba
■ Tabulka s číslem domu
■ Extra tipy Receptů

Zahrada a dvůr
■ Pestrobarevná jarní stráň
■ Letní květinový záhon
■ Inspirace: Návrhy zahrad
■ Březen v zahradě
■ Pěstitelské kalendáře
■ Odborník radí: Padání klíčních rostlin

■ Březen: Pěstujeme papriku, 2. část
■ Méně známé choroby rajčat
■ Veselé značky
■ Osm rad, jak probudit zahradu
■ Obnova trávníku
■ Škodí mráz, nebo pomáhá?
■ Správná jarní péče o trvalky

Zdraví
■ Zdravé a lahodné baby saláty

Jídlo
■ Jde to i bez masa

Interiér a dekorace
■ Na návštěvě: Medvědí kout
■ Výzdoba z větví zadarmo
■ Ozdobné vázičky a jarní kytice
■ Vázičky z žárovek

Relax
■ Rébusy a křížovka