tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz
Objednat toto číslo               PŘEDPLATNÉ               Archiv vydání               E-verze časopisů

Dřevěný

Milan Lasica kdysi vzpomínal na doby, kdy byli po zrušení Divadla na Korze spolu s Juliem Satinským „převeleni“ do Slovenského národního divadla. Bohužel do operety, což tedy rozhodně nebyl žánr podle jejich gusta. Navíc si oba umělci údajně nepadli do oka s dirigentem souboru. Po prvních nevraživostech tak hledali L+S způsob, jak prolomit ledy. Orchestr měl tehdy oddělené zkoušky pro jednotlivé nástroje. Na nástěnce stálo:
Smyčce: 10.00 – 11:30.
Žestě: 12:00 – 13:30.
Dřeva: 14:00 – 16.30.
„Tak jsme se oba s Julkem ve dvě odpoledne objevili s úsměvem na rtech ve dveřích zkušebny,“ vzpomíná Milan Lasica. Až pak je soubor přijal za své…
Mám pro oba opravdu velké pochopení. I já jsem ve spoustě věcí v životě pořádné dřevo: třeba na tanec. Na manuální domácí práce. Na aerobic. Jen v bazénu, kde by se mi to naopak hodilo, se měním v kus olova.
Už tradičně je první číslo nového ročníku HOME věnováno právě dřevu a dřevostavbám. Podívali jsme se na tento úžasný, ekologický, tvárný a voňavý materiál z různých stran, a proto na jeho stránkách najdete nejen nejzajímavější stavby a dřevěné konstrukce, ale třeba i inspiraci, jak dřevo využít při zařizování kuchyně. Anebo jak jej co nejúčinněji spálit v kotli. A nakonec i to, jak si s ním poradit v zahradě před příchodem jarní zahrádkářské sezony. Tak pilně čtěte, abychom se příště nesetkali na potupných zkouškách orchestru.
Příjemné čtení

Matej Šišolák

 

 

Bydlení
■ Do sauny
■ Když se řekne srub…
■ Dřevo v kuchyni
■ Ateliér v borovém háji
■ Svítidlo jako umělecké dílo
■ Dřevěný bumerang a betonové kostky
■ Pro pohodu zimních večerů
■ Milujeme kávu
■ Sen o Zen-houses
■ Domácí pomocníci pro zdraví
■ Ve znamení čistoty

Stavba
■ Salon dřevostaveb 2017
■ Plánujete dřevostavbu?
■ Dva do(j)my

■ Dřevo do kotle!
■ Dům jinak

Zahrada
■ Pod sněhem
■ Zahrada svépomocí, nebo s pomocí architekta?
■ Zastřihnout a prořezat
■ (Ne)tradiční hranice zahrad