tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz

HOME_2014_11_12_350px

Objednat tohle číslo               PŘEDPLATNÉ               Archiv vydání               E-verze časopisů

Loni jsem přistihl svoji tehdy šestiletou dceru, jak si sama pro sebe smutně říká: „Já už ničemu nevěřím. To moje přání zkouším zas a znova – přeju si ho, když padá hvězda, když házím minci do studny, když běžím průjezdem se zatajeným dechem, když píšu Ježíškovi… a pořád nic. Na světě se žádný přání neplní!“ (Uznejte, že to štěňátko pak dostat musela… 🙂 )
Vzpomínám, jak jsme si – před mnoha a mnoha lety – s bratrem vždy druhý den po Štědrém dnu sedli pod stromeček a po jednom odškrtávali splněná přání z tajného seznamu. A pak se triumfovali, koho má Ježíšek radši, kdo méně zlobil, nebo lépe zmanipuloval rodiče. Pokud se někomu povedlo vyškrtat hodně sloupečků v naší soukromé vánoční „sportce“, takovému seznamu jsme říkali, že (ve slovenštině) „nastal spln“ (žel český „úplněk“ moc použitelný není).
Od té doby ale uteklo mnoho let a musím říct, že se moje přání spíš neplní než plní, o těch vánočních už vůbec nemluvě. A vůbec nejde jen o ta materiální, která jsme se snažili zhmotnit na straně 40. Vlastně už mám takový „přací“ deficit. Proto jsem si na pomoc s úkolem napsat seznam přání a tipů na dárky pozval půlku vydavatelství (přesněji tu, co se neodmítla fotit). Abychom tak mysleli na každého a třeba vás inspirovali: naše account manažerka Alžběta Janáčková třeba zařizuje novou koupelnu. Úžasné nápady Katky Kotalové na články do HOME a hlavně ASB, jehož je šéfredaktorkou, se prý zase nejčastěji rodí v ložnici. Dominika, bez níž bychom už bezmála 3 roky prakticky neupekli žádné číslo HOME, dostala na starost kuchyň. Další z našich skvělých obchodníků, Zbyněk Budka, se nejlépe cítí v zahradě, tak se zaměřil na dárky z dílny a zahrady (a navíc je mi jasné, že mně byste vrtačku jako přání neuvěřili 🙂 ). No a pak jsme si s Dominikou přidali nějaké stránky navíc, abychom vám dali tip opravdu pro všechny.
Je na vás, zda se necháte zlákat či inspirovat. A hlavně, stejnou měrou, jakou obdarujete, nebojte se přát si! A nejenom na Vánoce. Možná vás štěstí potká či potkalo kdykoli, je jedno, jestli je to už 7. prosince nebo až 22. ledna.

Já vám přeji co největší „spln“.

Matej Šišolák

P.S. Poděkování za letošní přízeň patří i vám, milí čtenáři. Navíc i dalším kolegům, kteří se nám na fotky nevešli: naší asistentce Adéle Bartíkové, obchodní zástupkyni Markétě Šimoníčkové, řediteli vydavatelství Vladovi Brutovskému či manažerovi distribuce Honzovi Žákovi. Naše společné přání zní: Na shledanou v novém roce!

 

 

Bydlení
■ Top 2014
■ Schody? Proč ne?!
■ Vánoční příběhy
■ Méně je více. Víceméně
■ Veselé Vánoce s HOME
■ Dům z plechu a lešení
■ Houbařská sezona pokračuje
■ Neuhasínající vášeň
■ Světlo do tmy
■ Byt květinové víly
■ Andělské Vánoce
■ Přírodní chic
Stavba
■ Jen taková vlnka
■ Kličkovaná mezi stromy
■ Krbovou vložku, nebo kamna?
Zahrada
■ Na druhý pokus
■ Zahrada v zimě
■ Krásná i v zimě
■ Adventní věnec se sváteční noblesou
■ Shrabat, odklidit, vyfoukat…