tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz
HOME_2015_01_02_350pxObjednat tohle číslo            PŘEDPLATNÉ            Archiv vydání             E-verze časopisů

Asi se budu opakovat, nicméně leden a únor patří mezi mé nejméně oblíbené měsíce v roce. Je spousta lidí, kteří mají zimu rádi. A pak jsou tací, kteří se ji snaží nějak přečkat, nejraději někde zachumlaní pod peřinou se svařákem v ruce. Letos ale pořádná zima zůstala v ledničce, všude víří viry, a tak místo svařáku zapíjím acylpyrin horkým čajem a zbytečně medituji nad smyslem těchto dvou měsíců…
Po svátcích jako kdyby se čas zpomalil… Radost z dárků a obdarovávání vzplála, vybuchla a zhasla jako novoroční ohňostroj. Zůstaly jen mžitky před očima. Leden se vleče jako girlandy utržené ze zapomenuté vánoční výzdoby pyšného obchoďáku. Únor je sice krátký, ale bez zásadního středobodu – tedy pokud zrovna nepatříte mezi ctitele Valentýna, kterému se v našem časopise snažíme tak nějak vyhýbat. Tančit neumím, tudíž neplesám a lidi převlečení za jiné lidi (předměty či zvířata – nedávno mi jedna známá tvrdila, že obvykle chodí na maškarní v převleku za moučného červa!) mě děsí. Lyžovat sice umím, ale nebaví mě stát fronty na lanovku, kde se vám dřív než spuštění z kopce spustí rýma… Tudíž jedinou smysluplnou činností se mi jeví práce na novém HOME, v němž jsme se rozhodli vyrobit si zimu podle vlastního gusta.
Letošní první HOME by tedy měl vonět jehličím (str. 116) a pryskyřicí (str. 40, 84, 90, 94). Barvou čísla je bílá, čímž jsme se vypořádali s nedostatkem sněhu (str. 20–31). Dalším leitmotivem je zdravé bydlení – náš pokus čelit nejen chřipkové epidemii (str. 44 a 60). No a valentýnské párování nahrazujeme návštěvou ve dvou bytech, které vznikly zásnubami dvou menších – jeden se pak rozrostl do šířky (str. 24) a druhý do výšky (str. 58).
A hlavně – už se těšíme na březen!

Příjemné čtení

 

Matej Šišolák

 

 

Bydlení
■ Když koupelna chytí druhý dech
■ Dům místu, místo domu
■ Sníh a les
■ Domov jako galerie
■ Hemisféry důvěrné
■ Etno krajka
■ Nízkoenergetická moderna
■ Kurz zdravého bydlení
■ 5 elementů současné koupelny
■ Koupelna na vlastní kůži
■ Byt „na vejšku“
■ Na (v) čem zdravě vařit?
■ Tak trochu jiná chalupa
Stavba
■ Praktický průvodce stavbou rodinného domu
■ Skandinávie pod Javorníky
■ Recept na dřevostavby
■ Výjimečný dům na složitém pozemku
■ Střecha dělá dům
■ Vytápění v roce 2015
Zahrada
■ Zakládáme přírodní zahradu
■ Blíží se březen, dřeviny řežem
■ 6 důležitých kroků ke kvalitní zimní zahradě
■ Zahrada v březnu
■ 10 nepřehlédnutelných jehličnanů