tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz
RPN_2015_11_350pxObjednat toto číslo               PŘEDPLATNÉ               Archiv vydání               E-verze časopisů

Milé čtenářky, milí čtenáři,

také občas máte pocit, že se počasí dočista zbláznilo? Zatímco v létě nás potrápila nekonečná vedra, teď jsme „skočili“ z babího léta přímo do začátku zimy. Při pohledu na fotografie ze zasněženého Karlovarského kraje jsem (v polovině října) nad náhledy listopadového vydání, v němž radíme zahrádkářům, jak připravit zahradu na zimu, lehce zpanikařila. Některé z tipů totiž vycházejí z toho, že nám podzim poskytne ještě dost času na sázení cibulovin, sestřihání trvalek, zazimování jezírka, vysazování ovocných stromků a keřů nebo jen docela obyčejné shrabání listí. Možná to ale tak nebude.
Přesto věřím, že i kdybychom se s některými z našich rad netrefili, najdete si v „jedenáctce“ Receptů něco, co vás zaujme a potěší. Třeba rozhovor se zpěvákem Daliborem Jandou o jeho zahradě, sbírce soch a výrobě koláží, tip na renovaci starého mycího stolečku, návod na výrobu vánočních ozdob a dobrot, případně další zajímavé povídání léčitele Jaroslava Zajíčka o proměně smutných jater v játra veselá. Stejně tak se vám – v nadcházejícím chladném a náročném období – určitě budou hodit i recepty Jaroslava Pížla na odvar, nálev nebo tinkturu z kotvičníku zemního, který se používal již před tisíci lety ve staré Číně nebo v Mezopotámii jako lék a stimulátor zdraví.
Přeji vám pevné zdraví i nervy a těším se na shledanou za měsíc. Už teď vám mohu prozradit, že s dvojčíslem 12/2015–1/2016 dostanete zároveň dva dárky – volnou vstupenku na veletrh Stříbrné vánoční dny v hodnotě 150 korun a druhý časopis zdarma.

Hana Saitzová

 

 

Rozhovor
■ Dalibor Janda

Zahrada a dvůr
■ Jak na pěstování citrusů
■ Listopad v zahradě
■ Lunární kalendář
■ Záplava květů „za babku“
■ Česnek – zelenina, lék i koření
■ Když hlodavci hlodají
■ Údržba sekačky bez návštěvy servisu
■ Posezonní péče o skleník
■ Poradna pro zahrádkáře

Interiér a dekorace
■ Návštěva: Malá Anglie
■ Koupelnová nostalgie – renovace mycího stolečku
■ Patinované hvězdy nejen na stromek
■ Dřevěný jelen – věšák, lampa nebo dekorace?

Jídlo
■ S vůní perníkového koření
■ Fazolové menu – od polévky po moučník

Zdraví
■ Zdravá játra II
■ Kotvičník – léčivý plevel

Stavba
■ Seriál: Rekonstrukce střechy – Montáž střešní folie
■ Terasa: lehká polykarbonátová stříška
■ Redakční test: Akumulátorové vrtačky
■ Extra tipy Receptů

Relax
■ Tajenky a křížovka