tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz
RPN_2016_04_350pxObjednat toto číslo               PŘEDPLATNÉ               Archiv vydání               E-verze časopisů

Milé čtenářky, milí čtenáři,

ani se nechce věřit, že je tomu více než rok, co se vydavatelem časopisu Recepty prima nápadů stala společnost Jaga Media a co začala zásadní proměna titulu. Kromě grafiky časopisu se změnil i jeho koncept, takže v obsahu dostaly větší prostor návodové rubriky, ve kterých je pěkně „krok za krokem“ ukázáno, jak se co dělá. Jak je patrné z čísel prodejů, čtenáři tuto změnu ocenili – především asi ti, kteří teprve s kutilstvím a zahradničením začínají a podrobný pracovní popis některých činností jim přijde vhod. Jsme moc rádi, že se proměna titulu líbí, ale rozhodně nechceme ustrnout na místě a chtěli bychom s ním i nadále pracovat tak, aby vyhovoval co největšímu spektru čtenářů. Byli bychom proto rádi, kdybyste nám napsali – a je jedno, jestli zvolíte poštu, nebo email, co se vám v Receptech ne/líbí a co byste v nich uvítali. Tři z vás odměníme balíčkem hnojiv Forestina.
A co jsme pro vás namíchali do dubnového vydání? Kromě dalšího dílu seriálu o plánování zahrady – tentokrát si budete moci vybudovat zahradu pěti smyslů – najdete v časopise rady, jak se připravit na výsev letniček nebo zeleniny, zajedete si s námi na návštěvu do zrekonstruované stodoly, budete si moci vyrobit věšák ze starých dveří nebo dekorativní podložky z kuchyňských prkének, případně oživit letité konve veselými dekory. Nebude chybět povídání se známou osobností – scénáristou a režisérem příběhů kutilů Pata a Mata Markem Benešem. Pokud se chystáte na rekonstrukci koupelny, možná vás potěší naše téma měsíce, v němž vám (jak je naším zvykem) krok za krokem ukážeme, jak lze pomocí barev udělat ze staré koupelny novou ve svěžích jarních odstínech. Věřím, že si z naší bohaté nabídky opět něco vyberete.
Toto vydání je poslední, v němž se „potkáváme“, teď je mě potřeba někde jinde 🙂 . Doufám, že jste si listování časopisem užívali stejně, jako já jeho přípravu. Přeji vám, abyste v Receptech vždycky našli to, co právě potřebujete. A samozřejmě vám přeji krásné jaro a hodně chuti do proměny vašeho bydlení a/nebo zahrádky.

Hana Saitzová

 

 

Rozhovor
■ Marek Beneš

Zahrada a dvůr
■ Plánujeme zahradu – téměř součást interiéru
■ Vyséváme letničky
■ Duben v zahradě
■ Lunární kalendář
■ Jaké okurky letos na zahrádku?
■ Škůdci na zelenině i okrasných rostlinách
■ Zahradní poradna
■ Zahradní technika: vertikutátory
■ Kam s bazénem?
■ Údržba zahradní mechanizace

Interiér a dekorace
■ Návštěva ve staré stodole
■ Malované konve
■ Věšák ze starých dveří
■ Dřevěné podložky

Jídlo
■ Není nad pořádný steak
■ Sladké pokušení: dort Pavlova

Zdraví
■ Léčitel radí: vitamín K – 2. část

Technika
■ Redakční test – svítilny a čelovky

Stavba
■ Téma měsíce – rekonstrukce koupelny
■ Redakční test – oscilační nářadí
■ Extra tipy Receptů

Relax
■ Rébusy a křížovka

RPN_2016_04_s940

RPN_2016_04_dvojstrana_01

RPN_2016_04_dvojstrana_02

RPN_2016_04_dvojstrana_03

RPN_2016_04_dvojstrana_04

RPN_2016_04_dvojstrana_05