tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz
RPN_2016_03_350pxObjednat toto číslo               PŘEDPLATNÉ               Archiv vydání               E-verze časopisů

Milé čtenářky, milí čtenáři,

určitě také míváte čas od času období, kdy se dny táhnou jako med, a pak taková, kdy týdny proletí doslova rychlostí blesku.
Já jsem měla podobně hektický začátek roku. Byl opravdu hodně „busy“, ale také byl velmi bohatý na pěkné zážitky. Tím prvním bylo setkání s cechmistrem Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů ČR Jiřím Vrňatou. A setkání to bylo o to hezčí, že jsem na něm – společně s kolegyní Hankou Petržílkovou – převzala pro náš časopis ocenění. Cech KPT ČR je Receptům udělil za podporu rozvoje cechovních řemesel, konkrétně řemesla klempířského, pokrývačského a tesařského v roce 2015. Moc si toho ocenění vážíme.
Další pěkné chvíle mě čekaly v Mníšku pod Brdy, kam jsem – společně s fotografem Štěpánem Luťanským – vyjela dělat rozhovor se Zorou Jandovou. Přestože je opravdu velmi zaneprázdněná (termín rozhovoru jsme ladili měsíc a nakonec jsme se potkali v sobotu odpoledne), vyhradila si pro nás dost času a po celou dobu velmi mile a trpělivě pózovala i odpovídala na otázky. Snad na vás ta pohoda dýchne i ze stránek našeho časopisu.
Poslední úžasné setkání mě čekalo na konci ledna. A opět to bylo při přípravě rozhovoru – tentokrát do dubnových Receptů. Na návštěvu do svého ateliéru nás pozval scénárista a režisér Marek Beneš. Pokud vám to jméno nic moc neříká, tak vězte, že právě on vymýšlí, produkuje a režíruje příběhy nejznámějších českých kutilů – Pata a Mata. A povídání to bylo pohodové, veselé a velice zajímavé. Máte se nač těšit.
Obsah časopisu se ale netočí jen kolem rozhovorů, jak by se mohlo zdát. I tentokrát jsme pro vás přichystali (a v časopise najdete) řadu zajímavých témat – návštěvu originální přístavby, další proměnu zahrady, rady léčitele, téma měsíce a pergoly, nezapomněli jsme ani na velikonoční dekorace a sladkosti pro koledníky. Věřím, že si mezi nimi najdete něco pro sebe.

Přeji vám veselé Velikonoce a krásný začátek jara.

Hana Saitzová

 

 

Rozhovor
■ Zora Jandová

Zahrada a dvůr
■ Plánujeme zahradu – pro seniory
■ Hydroponické pěstování rostlin
■ Březen v zahradě
■ Lunární kalendář na březen
■ Řez dřevin a trvalek
■ Okurkový rok
■ Trápí vás rez hrušňová?
■ Poradna pro zahrádkáře
■ Zahradní technika – vertikutátory

Interiér a dekorace
■ Návštěva: Kůlna u roubenky
■ Povláčky na polštáře
■ Papírové pytlíky s obrázky
■ Malovaná vajíčka

Jídlo
■ Sladké kraslice – koledníkům za výslužku

Zdraví
■ Zázračný vitamín K

Stavba
■ Pergoly a treláže – tipy
■ Návrh profesionála – pergola 2× jinak
■ Čtenářský tip: zastřešená pergola
■ Redakční text: řetězové pily
■ Rekonstrukce střechy: Krytina
■ Extra tipy Receptů

Relax
■ Rébusy a křížovka

RPN_2016_03_s940