tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz
Objednat toto číslo | PŘEDPLATNÉ | Archiv vydání | E-verze časopisů

V nebi

Když jsem včera dostal ve výborné restauraci jídelní lístek na tabletu, nebyl jsem z toho kdovíjak odvázaný. Fotografie jídla, které se vám otáčí na displeji, stejně nic neřekne o jeho chuti a vůni. Chápu, že restaurace ušetří za nové jídelní lístky pokaždé, když chce udělat třeba jen nepatrnou změnu v menu, pro mě je ale grafika, celkový styl i míra výskytu pravopisných chyb v takovémto dokumentu stejně důležitým atributem jako kvalita obsluhy či design prostírání.
Stejně tak pečujeme i my o náš/váš časopis. Mnoho odborníků i laiků tvrdí, že tištěné tituly nemají budoucnost. My jsme přesvědčeni, že je opak pravdou. Tak jako televize nenahradila noviny a e-booky nevytlačily tradiční tlustopisy. Myslíme si, že časopis o životním stylu se nemá skládat pouze z nul a jedniček svítících kdesi ve virtuálním prostoru. Naším cílem je, aby vás zážitek ze čtení byl přímo haptický, fyzický a plnohodnotný. Chceme, abyste se při listováním zastavili, zahleděli na fotografie a přenesli se spolu s námi do těch krásných míst, na návštěvu pozoruhodných staveb a unikátních interiérů.
Dalších 11 čísel časopisu je za námi, stejně jako už zanedlouho celý rok 2017. Váš oblíbený časopis si „odkroutil“ svůj 15. ročník. Když si ho představíte jako „lidské mládě“, tak mu pravděpodobně vrcholí puberta. Letos vyfasoval občanku, jež ho opravňuje některé z oblíbených neřestí legalizovat a naopak za různé výstřelky nést plnou odpovědnost. Obojí má své kouzlo…
V patnácti ještě mnoho z nás nevědělo, co chceme, a jen malinko jsme tušili, co vlastně nechceme. Časopis si takový luxus dovolit nemůže, proto si držíme svůj styl a kráčíme k cíli – nezklamat, ale neustále překvapovat ty stálé a zároveň pořád získávat nové čtenáře. Podle „čísel“ to vypadá, že se nám to daří – navzdory konkurenci internetových médií se čtenářská obec časopisu pomalu rozšiřuje. Což nás těší a moc si toho vážíme.
Tak přejeme hezké Vánoce a na dočtenou v roce 2018!

Matej Šišolák

 

 

Bydlení
■ Střípky z designbloku
■ Tvůrčí dílna: Na dohled polárního kruhu
■ Bílá dáma, černý král
■ HOME pomáhá
■ Duch Skandinávie
■ To, co k Vánocům patří…
■ Zasněžená idyla
■ Třpytivé Vánoce
■ Kosmický i klasický
■ Se světlem na honěnou
■ Návrat starých časů
■ Dál se jít nedá
■ Hladký start do nového dne

Stavba
■ Kubický dům

■ Moderní bydlení v klasickém svrchníku
■ Samolepicí okenní pásky

Zahrada
■ Listopad v zahradě
■ Zakládáme zahradu pro začátečníky
■ Když padá
■ Vánoční vůně lesa