tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz

HOME_2014_09_350px

Objednat tohle číslo               PŘEDPLATNÉ               Archiv vydání               E-verze časopisů

Původně měl být tento editorial o tom, kterak jsme v HOME odhalili pozadí zásadní konspirační teorie pojednávající o vlivu iluminátů na trendy v designu pohovek pro rok 2015, ale zasáhla vyšší moc a celý text byl záhadně vymazán z harddisků. Nezbývá než psát o něčem bezpečném, třeba… o počasí.
Tak nám skončilo léto. Poznáte to třeba podle zvýšeného výskytu plžů. Jednak na chodnících po každodenních deštích, jednak na silnicích, kde se pomalu plazí auta v zácpách. Mimochodem, všimli jste si, jak se úměrně s každým dalším dopravním omezením snižuje IQ projíždějících řidičů? Dalším neklamným znakem nadcházejícího podzimu jsou školáci, jako hlemýždi se ploužící i s domečkem na zádech každé ráno do školy (se stejným nadšením i stejnou rychlostí).
Typickým podzimním rituálem u nás jsou třeba i volby. I letos kandiduje spousta politických slimáků, které s měkkýši spojuje nejen okázalé slizounství, ale i jakási politická oboupohlavnost  schopnost měnit politickou příslušnost od voleb k volbám (aneb od urny k urně).
Že je tu podzim, poznáte třeba i podle toho, že se teď na čas celebrity přestanou polévat ledovou vodou. Ono něco jiného je se „angažovat“ v letních vedrech a něco jiného v zářijových 12 nad nulou… (A propos, víte, jak se pozná vyčpělá celebrita? Že jí nikdo neposlal „ledovou výzvu“.)
No a konečně na podzim je čas věnovat se i svému bydlení. Že je potřeba zkontrolovat střechu, ví každý majitel rodinného domu. My ostatní se můžeme třeba zamyslet nad tím, zda konečně nevyměnit ten ošoupaný koberec v obýváku nebo alespoň koupit tu novou lampu, na niž už pět let „šetříme“. Co takhle provést drobnou změnu v koupelně? Anebo se pustit do něčeho zásadnějšího a pořídit si domů krb? Ať tak, nebo tak, právě začátek podzimu je pro interiérové zásahy tím nejvhodnějším obdobím  dovolená za vámi a do Vánoc daleko. A jako vždy přicházíme s pravidelnou dávkou inspirace pro každého  tentokrát na 150 stranách. Kdyby vám to bylo málo, zajděte si na For Arch (a zastavte se u nás ve stánku) nebo na říjnový Designblok  o inspiraci rozhodně nebude nouze. Anebo si v tom nečasu pročtěte naše stránky na homebydleni.cz nebo nám napište na facebook.
Ale hlavně  nenechte se zplžit!
Příjemné čtení.

Matej Šišolák

P. S. A propos  víte vy, že počasí ve světě řídí mezinárodní konglomerát prostřednictvím (nejen) vojenských radarů?

 

 

Bydlení
■ Vyhrajte novou koupelnu
■ Dům plný vzpomínek
■ Odpočinek na úrovni
■ Skandinávie v záplavě barev
■ 24 tipů pro dokonalou koupelnu
■ Středomořská romantika
■ Naboso
■ Pán žaluzií aneb Jak ovládat stínicí techniku
■ Obrácený ke slunci
■ Generace Singles
■ Souboj titánů
Stavba
■ Domek jako od modeláře
■ Zatopeno!
■ V jednoduchosti je… Úspora
■ Jak naladit tepelné čerpadlo
■ Přístřešek, nebo garáž?
Zahrada
■ Zpestřete si zahradu novou růží
■ Zahrada v říjnu
■ Dokonalé propojení s přírodou
■ Podzimní gruntování
■ Relaxujeme venku