tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz
HOME_2015_04_v350Objednat tohle číslo             PŘEDPLATNÉ             Archiv vydání             E-verze časopisů

Anti ejdžing!

Kolega nedávno oslavil kulatiny. Mne to čeká ve druhé půli roku. Tato skutečnost mě přivedla k zamyšlení nad lidskou smrtelností a pomíjivostí lidského života (neboli k exhibici marnivé sebetrýzně) a rozhodl jsem se naskočit do ujíždějícího vlaku mládí a prožít alespoň den jako homo contemporaris – člověk současný. Jedině tak zůstane náš časopis „FRESH“ a „IN“! Zapůjčil jsem od mládežníků v okolí propriety moderního člověka a rozhodl se vyrazit proti proudu času.
5:30 Budík. Rádio Spin. Hrají tam lidi, jejichž jména se skládají ze samých souhlásek, na nástroje z jedniček a nul.
5:35 Zkouknu fejsbůk. Od půl jedný, co jsem šel ještě jako člověk starého typu spát, nikdo nic nepostoval. Sjedu njůsy v mobilu, zda nenastal konec světa. Nenastal, asi všichni spí.
5:45 Lehká snídaně. Müssli. Udělal bych si freš, ale neobjednal jsem si včera delivery pomerančů.
6:30 Fitko. Vybírám mezi bútkempem, kikboxem a kravmagou. Vyhrává bút.
7:45 Sprcha
8:00 Na velkých skrínech na WC ve fitku hlásí trefik. Do ofisu pojedu radši tramkou.
8:15 Ve Starbaksu kupuju fletvajt medium a čískejk.
8:35 Čtu si knížku na Kindlu. Nedám na něj dopustit, můžu si dělat búkmarky a nemusím si všechno pamatovat.
9:00 Ranní mítink s kolegy. Brejnstorming vynechán, kolegyně má po návratu ze služebky džetleg.
9:30 Zkouknu mejly. Čtu jen ty, co mají sabdžikt verzálkami. A s vykřičníkem important. Zbytek dylítuju.
10:00 Gůgluju podklady pro článek o houmstejdžingu.
11:00 Do toho skajp. Volá Big Boss, chce vědět, proč nám klesá rejting. Řeknu mu nejnovější kůl fór z netu, takže je v klidu.
11:05 Zkouknu fejsbůk. Opravím status na frí a ubírám si roky v datumu narození.
11:15 Lajkuju různý stránky pro mladé. Přihlašuju se do skupin Antiejdžing, Nevěřte nikomu, komu je přes 30, Nesnáším dospělé, Lajkni můj lajk a Nikdy nejsem tak stár, abych nemohl být mlád.
11:55 Ještě jsem dneska nic netwítnul!!! Jelikož nemám světu co sdělit, ukradnu něco nějaké celebritě: Hanka Mašlíková, Kanye West, Kim Kardashian… Mám to: Svět je mnohem víc ízy, když máte každý den nový hérkat! Paris Hilton. Praha Jalta. Chrudim U Zvonu. Poustnu to a čekám reakce.
12:30 Mým folowerům se to líbí. Za chvíli se mi začínají ozývat. Ožil i fejsbůk, někdo šéroval můj twít. Někteří si mysleli, že jsem mrtvej. Hodím radši nějakou krejzi fotku na instagram. Neboj, síti, jsem zde a v plné síle. Ba co víc, mládnu!
12:35 Oběd. Volím mezi fástfůdem a ró barem. Burgr nebo bulgur. Dilema. Mladé kolegyně jí zdravě a dneska prý maj tempeh se sojanézou. Ve fástfůdu ale bude ještě mladší osazenstvo. A mé mládí se mi překotně řítí vstříc.
13:15 Byl to špatný nápad. U Meka mi uvolnili místo ve frontě a pustili sednout. Vzal jsem si tejkevej a nakrmil se Twistem s kolou na lavičce za šopinkcentrem. Nenávidím tínejdžry!
13:30 Lépe mi bude za monitorem. Tam jsme si všichni rovni. Sjíždím nejnovější virály na jutubu. Mám pocit, že dneska se jutubeři moc neodvázali. Šérnu opici na kole, opici na koleně, opici na kolejích a opici na koleji ČVUT. Té poslední dám lajk.
14:00 Propásl jsem konferens kól s naším brenčem v Bratislavě. Nevadí, stejně je všem dávno přes třicet, nemají mi co dát!
15:00 Konečně jsem dokončil rešerši. Našel jsem starší článek – dneska už stejně nikdo nic dlouhého nečte. A nic si nepamatuje. CtrlC+CtrlV. Může to jít ven. Editor bude hepy.
16:00 Vybírám program na večer. Pozvánku na branč jsem prokaučoval. Vernisáž fejsliftu nového dizajnšopu! RSVP? WTF?! Jedu tam.
18:00 Akce se vydařila. Fotím si ketering, molekulární kuchyně. Dželly kanapky postnu na instagram i na fórskvér. Fotím selfí s moderátorkou, nejnovější Miss Všehomíra. Post na fejsbůk. Lajky naskakují jako čísla u stojanu na Šelce.
21:00 Těch koktejlů bylo na mě moc. Longdrinky, šortdrinky, enerdžidrinky. Jsem docela davn. Cítím se na 20, mé tělo na 3 x tolik. Přes spešl appku sháním drožku tágo!!! Sakra, jak mám upito, přestávám se kontrolovat…
22:00 Jsem doma. Pustím bednu. My všichni školou povinní. TV Retro. Natáhnu pohodlné tepláky… otevřu lahváče… u Majora Zemana se mé tělo a duše se opět potkávají … dochází k souznění. Mé biologické hodiny dohnaly ty mentální. Pozvolna se roztékám u televize, mobil vzdal souboj o pozornost a nadobro vyhasl. Nirvána nýr vana. Bude mi čtyřicet. Howgh.

Příjemné čtení

Matej Šišolák

P.S. Pokud se vám náš časopis líbí, nezapomeňte mu dát lajk! 🙂

 

 

Bydlení
■ Byt, který si dal načas
■ Chic obývák
■ Křížem krážem
■ Šedá myška
■ Pestré útulno
■ Krásná koupelna bez kompromisů
■ Křeslo králů – král křesel
■ 21. století na statku
■ Místo nad zlato
■ Kultivovaný industriál
■ Vychutnejte si jarní očistu šatníku
Stavba
■ Výhled téměř bez hranic
■ Schod za schodem
■ Pořizujeme světlovod
■ 10 „kliků“ pro funkční garáž
■ Krby v proměnách času
Zahrada
■ Květen v zahradě
■ Pěstování alternativně
■ 13 tipů pro skvělý zážitek z koupání
■ Bylinková „zahrádka“