tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz
Objednat toto číslo | PŘEDPLATNÉ | Archiv vydání | E-verze časopisů

Tak jsme se už s jistotou střídání ročních období přehoupli znovu do té podzimní fáze zklidňování a pravidelného režimu bez dovolenkových výpadků – tedy až na výjimky. 🙂 Jo, jo, vím, že mnozí z vás jsou příznivci teplého léta a dlouhých slunečných dnů. Ale uznejte, toho slunečně-letního skotačení už bylo dostatek. Je čas těšit se z babího léta a všeho, co s tím souvisí. Vychutnejte si skvělou scenérii sluncem zalitých vinic, košíky plné úrody, příjemné posezení spojené s popíjením mladého vínka a hlavně všechny ty podzimní barvy.
A kde si posedět? Přece pod zahradní pergolou – jestli si ji postavíte přímo u domu, nebo u plotu, záleží jen na vás a tak trochu asi i na dispozici vaší zahrady. Před rozhodnutím vám nabízíme dvě různá řešení. A pokud už pergolu máte, nevadí. Máme pro vás dostatek jiných tipů a nápadů, ať už na efektní tykvová aranžmá, nebo důležité zahrádkářské práce, jak a co vysadit v říjnu na záhony nebo jak vyrobit skvělé ovocné víno. A kdyby vám toho ještě stále bylo málo, na stáncích na vás už čeká mladší sestra Receptů prima nápadů – Zahrada prima nápadů, s velkým podzimním manuálem zahradních prací. Takže hlavu vzhůru, stále je co dělat, na ročním období vlastně ani tak nezaleží.
PS: …a protože ke mně bylo léto štědré na dostatek pracovních povinností, se stejným uvolněním, jaké tak krásně sehrála Daniela Kolářová v Obecné škole při svém odchodu z rozdivočené třídy, se nyní odeberu na pár dnů do podzimní přírody. 🙂 Zatím si v klidu zkontrolujte výsledky naší velké soutěže. Možná že právě vy jste mezi šťastnými výherci!

Monika Šestinová

 

 

Stavba
■ Pergola u domu
■ Pergola u domu
■ Extra tipy Receptů

Zahrada a dvůr
■ Rostlin na zaplnění prázdných míst
■ K podzimu patří chryzantémy
■ Říjen v zahradě
■ Zahradní rádce
■ Zahradní odpovědna

■ Když odkvetou letničky
■ Nenáročné rozchodníky
■ Rychlokompost
■ Pozor na myši a potkany
■ Tipy na přípravu dřeva
■ Zdravý česnek z vlastní úrody

Jídlo
■ Oslava podzimu
■ Jak chutná moravskoslezsko
■ Jak si vyrobit víno

■ Tykve plné chuti a zdraví

Interiér a dekorace
■ Podzimní výzdoba z tykví
■ Na návštěvě: Bydlení světoběžníků
■ Pěkné krabice z kartonu
■ Závěsné police a kamenné kaktusy
■ Nové víno v nových sklenicích

Relax
■ Rébusy a křížovka