tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz
RPN_2016_05_350pxObjednat toto číslo               PŘEDPLATNÉ               Archiv vydání               E-verze časopisů

Milé čtenářky, milí čtenáři,

jsem zase na chvilku zpět 🙂 . Asi mi je souzeno se k vám vždy na jaře vrátit, tak jako se příroda nevzdává svých zaběhnutých rituálů a po zimě vždy přijde jaro. Občas v zkreslenější podobě, ale nakonec své zvyky vždy nějak dodrží. A tak jsem s vámi znovu. A i když celou výrobu časopisu miluji od úplných začátků až po finále, ve kterém vidíte, jak to celé v jedné hromadě vypadá, toto číslo se mi vytvářelo o něco hůře. Přišlo jaro. Jeho vůně. Je krásně. Slunce. Teplo. Čápi. Vše kvete a zelená se. Po těch dnech zimy, deště a silného větru máte chuť se právě teď zastavit. Nic nedělat a věnovat se jen a jen sobě. Vyjít ven a všechny zážitky si sepisovat do osobní databanky, ze které čerpáte vždy, když vám dojdou síly. Své toulavé „kecky“ jsem ale musela ještě na chvilku odložit. A místo toho nejen pracovat, ale i pořádně uklidit. Fotili jsme náš obývák, a tak veškerou energii, kterou bych jinak vložila do všech možných toulek, jsem přenesla právě sem. Odtáhla jsem pohovku a našla několik cenností, které jsme už pár měsíců hledali (kryt baterek na ovladači, baterky, míček, pero), umyla okna po zimě, nějak seřadila knihy a učesala psy na focení 🙂 .
Užijte si s námi toto číslo. Můžete se stát na chvilku šikovnými kutily, do puntíku vyšperkovanými zahradníky – vytvořit si vlastní jezírko, odehnat škůdce, něco nového zasadit a věnovat se naplno trávníku, který bude potřebovat po zimě pomoci. A vedle vší této příjemné práce si i něco dobrého uvařit a udržet si své zdraví.
Uvidíme se s vámi na výstavě Hobby (18. – 22. 5. 2016) v Českých Budějovicích, kde bude náš kozlík rozdávat Recepty prima nápadů.

PS: Ten kryt baterek na ovladači už zase někam zmizel 🙂 .

Lucia

 

 

Zahrada a dvůr
■ Téma měsíce: zahradní jezírko
■ Květen v zahradě
■ Lunární kalendář
■ Zahradní poradna
■ Plísně – postrach zahrady
■ Pěstujeme fíky
■ Zahradní technika: multifunkční nosiče
■ Redakční test: benzinové nebo elektrické sekačky?
■ Plánujeme zahradu: zahrada pro děti
■ Kámen v zahradě
■ Grilujeme: šťavnaté steaky
■ Jak na dřevěný plot
■ Dřevěné schody na terasu
■ Poradna pro chovatele: kočky

Interiér a dekorace
■ Proměna obýváku
■ Ze starého nové: podnosy
■ Jarní věneček

Zdraví
■ Vitamín C: Jarní vitamínový startér

■ Zbavte se příznaků alergie

Jídlo
■ Jednoduché ovocné moučníky
■ Mlsejte s červenou řepou

Stavba
■ Jak správně obkládat koupelnu
■ Údržba komínu
■ Extra tipy Receptů

Relax
■ Rébusy a křížovka

RPN_2016_05_s940

RPN_2016_05_dvojstrana_01

RPN_2016_05_dvojstrana_02

RPN_2016_05_dvojstrana_03