tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz
RPN_2016_02_350pxObjednat toto číslo              PŘEDPLATNÉ               Archiv vydání               E-verze časopisů

Milé čtenářky, milí čtenáři,

také jste si – při novoročním přípitku – promítli v hlavě to nejhezčí (nejhorší), co vás v loňském roce potkalo? Závěr roku si tak trochu říká o to, abychom se alespoň na chvíli zklidnili a popřemýšleli o tom, čeho chceme dosáhnout, co chceme změnit a jak na to půjdeme.
Přiznám se, že i my v redakci jsme hodnotili rok 2015 a plánovali ten aktuální. „Patnáctka“ byla pro Recepty rokem velkých změn – změnil se vydavatel i celý koncept časopisu, obměnila se redakce. A jak už to tak bývá při proměně obsahu, vyměnila se i část čtenářů. Pár – ti, kterým nový obsah nevyhovoval – se s časopisem rozloučilo, mnoho nových – kterým se naopak nová témata a jejich prezentace líbí – velkou rodinu předplatitelů a čtenářů rozšířilo. Jsme velmi rádi, že jsme se nespletli a vykročili jsme správným směrem.
V proměně časopisu a jeho obsahu budeme pokračovat i letos. Hned v prvním vydání, které držíte v ruce, najdete dvě horké novinky – jednak „zahrádkový“ seriál, v němž bude zahradní architektka radit, jak proměnit pozemek v krásnou a funkční zahradu – pro děti, seniory, k relaxaci, na atypickém pozemku atd. Tou druhou je tzv. téma měsíce. Tedy materiál, jemuž ve vydání věnujeme více prostoru. V únoru to „vyhrály“ venkovní krby a grily. Sice by se mohlo zdát, že jsme toto téma (s ohledem na počasí) zařadili příliš brzy, ale nenechte se mýlit – ten, kdo plánuje stavbu kvalitního krbu, se na to chystá s velkým předstihem. A právě s tím jsme počítali. Pokud už krb máte, možná vás zaujme některý z dalších tipů, které chystáme – třeba stavba zahradní pergoly nebo jezírka.
Kromě novinek pro vás samozřejmě budeme i nadále připravovat oblíbená témata – rozhovory se známými osobnostmi, lunární kalendář, rubriku handmade, recepty, zahrádkářské poradny nebo rady léčitele. Myslím, že je opravdu nač se těšit.
Přeji vám pohodový začátek roku a mnoho hezkých chvil (nejen) nad stránkami letošních Receptů.

Hana Saitzová

 

 

Rozhovor
■ Anife Ismet Vyskočilová Hassan

Zahrada a dvůr
■ Plánujeme zahradu
■ Co v zimě kvete na zahradě
■ Únor v zahradě
■ Lunární kalendář na únor
■ Vysít, nebo vyhodit?
■ Okurkový rok
■ Když padlí útočí
■ Chyby při používání zahradní techniky
■ Poradna pro zahrádkáře

Interiér a dekorace
■ Návštěva: Veranda Krásanda
■ Praktický nástěnný zásobník
■ Květináče nejen na bylinky

Jídlo
■ Předjarní detox

Zdraví
■ Léčivé žampiony

Stavba
■ Vybíráme krb
■ Stavba krbu krok za krokem
■ Návrh organického krbu
■ Čtenářský tip: Zahradní gril
■ Redakční text: Stavební míchadla
■ Rekonstrukce střechy: Krytina
■ Extra tipy Receptů

Relax
■ Rébusy a křížovka