tel.: 267 219 346 | e-mail: jagamedia@jagamedia.cz

HOME_2015_05_v350

Objednat toto číslo             PŘEDPLATNÉ             Archiv vydání             E-verze časopisů

Proč jezdit do Milána?

Každoročně se v dubnu polovina redakcí všech českých časopisů o bydlení přesouvá na milánský veletrh nábytku. Tam všichni spolu s dalšími stovkami novinářů z celého světa unisono lítáme po stáncích ve snaze nabrat co nejvíc informací, inspirací a podkladů pro vás, milí čtenáři. Je to něco mezi orientačním během a závodem klusáků – jelikož každý z nás si za sebou táhne kolečkový kufřík plný katalogů, cédéček a USB klíčů. Upřímně – ne vždy dokáže člověk vybrat, co z viděného uloží do tašky a co radši do paměti.
Po dvou třech hektických dnech strávených v poklusu se vracíme zpátky do redakcí, abychom ze stohu ulovených materiálů oddělili velké ryby od těch menších. Letos jsme spolu s Katkou Kotalovou našli ušlechtilých kousků až až, a tak toto číslo časopisu považujte za výsledkovou listinu lifestylových milánských inspirací – patří jim téměř polovina rubrik o bydlení.
Občas slýchám námitky, zda má smysl publikovat v domácích časopisech inspirace ze zahraničí, které jsou pro našeho čtenáře nedosažitelné. Odpověď je jasná – má. Za prvé: spousta značek má zastoupení v České republice. Za druhé: i kdyby ne, dnes není problém koupit cokoli přes internet či objednat ze zahraničí. A za třetí: snažíme se vybírat věci různých cenových kategorií; jen málokdy sáhneme po těch nejdražších značkách. Přednost dáváme jednotlivým kouskům bez ohledu na výrobce, takže tu a tam možná najdete na našich stránkách exemplář v ceně automobilu nižší střední třídy, ale rozhodně převažují mnohem dostupnější výrobky. No, a pokud jsme vás nepřesvědčili: nevím jak vy, ale já mám v živé paměti svá dětská léta, strávená nad katalogy tehdy těžko dostupného Lega. Četli jsme je jako napínavou knížku, obrázkový komiks plný malých barevných dětských přání, která se nikdy nenaplnila. A možná právě proto jsme je četli pořád dokola – vždy byla šance, že náš vysněný legopříběh možná přece jen nějak dopadne (a můžete si být jisti, že dnešní děti to dělají úplně stejně). Co na tom, že každé promarněné Vánoce či narozeniny byly, jako když nám zabili Vinnetoua…
Tak se podívejte, co jsme si vysnili v Miláně, a třeba se zasníte s námi.

Příjemné čtení

Matej Šišolák

 

 

Bydlení
■ Domek pro veterána
■ Všechny barvy Milána
■ Jako na dovolené
■ Milán 2015 – druhý pohled
■ S odvahou a citem
■ Kuchyň z říše divů
■ Zpět k jednoduchosti
■ Světlo budoucnosti
■ Do garsonky i na chatu
Stavba
■ Vysněný komfort pro celou rodinu
■ Co byste měli vědět o taškové střeše
■ Co všechno umí klimatizace
■ Základem jsou základy
■ 5 kroků k zimní zahradě
Zahrada
■ Ve stínu sakur
■ Červen v zahradě
■ Rozvoňte si zahradu růžemi
■ V záplavě květů
■ 10 možností, jak využít zídky
■ 10 tipů pro dokonalý chodník i terasu